tutaj jest często taniej niż na kurjerzy:
[O2] gasnący ksenon
Zwiń
X
-
[O2] gasnący ksenon
Mam problem z ksenonem. Octavia II z 2005 kombi 1,6 FSI. W czasie jazdy gaśnie lewy ksenon. Na wyświetlaczu info o przepalonej żarówce. Wyłączam i włączam światła mijania i lampa się zapala. Raz jest przez tydzień dobrze, a czasami gaśnie kilka razy dziennie. Może ktoś ma koncepcje co z tym można zrobić.
-
-
A sprawdzałeś czy wszystkie połączenia/wtyczki są ok?Moja była "Czarnula" O2 (swap 2.0 FSI)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33422
Komentarz
-
-
Re: gasnący ksenon
Zamieszczone przez dużylipekMam problem z ksenonem. Octavia II z 2005 kombi 1,6 FSI. W czasie jazdy gaśnie lewy ksenon. Na wyświetlaczu info o przepalonej żarówce. Wyłączam i włączam światła mijania i lampa się zapala. Raz jest przez tydzień dobrze, a czasami gaśnie kilka razy dziennie. Może ktoś ma koncepcje co z tym można zrobić.slawko007
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dużylipekMoże ktoś ma koncepcje co z tym można zrobićPerfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Odgrzeję kotleta.
Miesiąc temu dołożyłem zenony - lampy używane, przetwornice używane, palniki nowe - podobno oryginalne.
Wszystko było pięknie ładnie, aż dwa/trzy tygodnie temu lewa lampa nie zaczęła udawać stroboskop.
:arrow: "Zamieniłem" lampy miejscami, gdyż sądziłem, że przewód któryś jest uszkodzony stąd takie cyrki - problem "szedł" za lampą.
:arrow: Zamieniłem miejscami palniki, podejrzewając, że "nowe oryginalne palniki" nie są wcale takie "nowe i oryginalne" - problem pozostał.
:arrow: Zamieniłem przetwornice (razem z przewodem) i problem "zniknął" tzn. pojawił się na drugiej lampie - niewiele myśląc, otworzyłem swój magiczny kuferek i wygrzebałem z niego inną przetwornicę (również używaną) - problem zniknął.
Do czasu....
Dziś lampa w której wymieniłem przetwornicę ponownie zaczęła udawać stroboskop. :roll:
Pytanie - co do ..uja wafla :evil: jest przyczyną, że przetwornica kończy żywot po około 3 tygodniach eksploatacji :?:
BTW. Czy przetwornica Opla (5DV 009-720) może być używana zamiast przetwornicy VW (5DV 009-610) :?:Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
Komentarz